Veelgestelde vragen

Maak je je zorgen over je energiekosten, nu en in de toekomst? Dat begrijpen wij helemaal. Daarom heb je een buddy nodig die met jou meedenkt, die je adviseert en ontzorgt.

Wat is het verschil tussen een dynamisch en vast contract?

Dynamische energiecontracten zijn nog vrij nieuw. Zo’n contract wordt dynamisch genoemd omdat de tarieven voor elektriciteit en gas zijn gekoppeld aan de dynamische prijzen op de ‘spotmarkt’. Die prijzen veranderen dan ook continu en worden bepaald door vraag en aanbod. Hoe meer aanbod, hoe lager de prijs. Hoe meer vraag, hoe hoger de prijs. Zowel de stroomprijs per kWh als de gasprijs per kuub variëren ieder uur. Bij een dynamisch energiecontract dien je dus mee op de golven van de actuele marktprijs. In de huidige markt zijn wij van mening dat dit voor de consument een ongunstige situatie is, vandaar dat wij als enige op de markt voor onze zakelijke klanten onderhandelen met de leverancier voor een vast energiecontract. 

Wanneer jouw pand een zakelijke functie heeft, kun je kiezen voor zakelijke energie. Of je nu een kantoor hebt, een winkel of horecagelegenheid, ze komen allemaal in aanmerking voor een zakelijk energiecontract. Ook zzp’ers met een kantoor aan huis kunnen hiervoor kiezen. Zo’n contract verschilt vooral van een particulier contract in de mate waarin je stroom kunt gebruiken. Zakelijke kleinverbruikers kunnen beschikken over een elektriciteitsaansluiting van maximaal 3 x 80 ampère voor stroom. Dat is veel meer dan particuliere huishoudens die over het algemeen een aansluiting van 3 x 25 ampère hebben.

Moet je dus als ondernemer altijd kiezen voor zakelijke energie? Nee, dat hoeft niet per se. Zo heeft een zzp’er die vanuit huis werkt en alleen maar een laptop gebruikt, nauwelijks voordeel van een zakelijk contract. Gebruik je als bedrijf echter veel stroom, dan zijn er wel degelijk voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld de btw aftrekken van de energiekosten. Gebruik jij jouw pand zakelijk, maar rust hier toch een woonfunctie op, dien dan een aanvraag bij ons in en wij beoordelen voor jou de mogelijkheden. 

 Energybuddy levert B2B energiecontracten. Binnen ons portfolio hebben wij verschillende marktleiders, wij kijken voor jou naar het beste actuele aanbod. Onze vaste contracten hebben een looptijd van 4 of 5 jaar. Kiezen voor een vast contract is hartstikke slim, want op die manier ben je beschermd tegen prijsschommelingen. Je betaalt over de gehele periode hetzelfde bedrag voor stroom en gas. Hierdoor weet je dus precies waar je aan toe bent en dat geeft een hoop rust. Wij ontzorgen en gaan voor je op zoek naar het beste energiecontract, zodat jouw bedrijf maximaal profiteert van de meest voordelige tarieven.

Offerte aanvragen